Web Analytics
Categories
Probeersel

De stilte voorbij

Het keukenraam is mijn favoriete raam in mijn flat. Het zit op borst hoogte. Wat maakt dat het precies hoog genoeg is om met je onderarmen op te leunen. Het uitzicht is ook perfect. Ik kijk uit op de rondweg. Daar achter zit de ambulance centrale en daarachter zitten weilanden en de wegen naar de voornaamste kleine steden hier in de omgeving. Dus als ik naar buiten kijk valt er altijd iets te zien.

Maar toch niet altijd. Vorig jaar tijdens de lockdown, kwam ik tot mijn stomme verbazing tot de ontdekking dat er avonden waren waarop er helemaal niemand reed. Op het hoogte punt van de lockdown reden er alleen nog maar bussen. Dan kon ik soms wel tien minuten naar buiten kijken zonder dat er iets voorbij kwam.

In het begin was dat best rustgevend. Het idee dat ons drukke leven zomaar onderbroken kon worden. Dat het zelfs midden in een drukke stad toch nog mogelijk was dat er avonden waren waarop er letterlijk niemand rond reed.

Maar na verloop van tijd ging dat toch vervelen. Dit raam is niet alleen een hangplek. Het is mijn uitzicht op de wereld. Die wereld mag niet alleen uit duistere weilanden bestaan.

Gelukkig is de lockdown weer voorbij en is het verkeer op de rondweg weer op gang gekomen. Nu kan ik weer genieten van de drukte en mij afvragen waar al die mensen toch naar toe gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.