Web Analytics
Categories
Probeersel

Openbaring

Achterkant

Bij mijn dagbesteding vijl ik beelden uit speksteen. De speksteen bestel ik bij een kunsthandelaar. Voor €42 euro kun je 25 kg gemende stenen bestellen. Die via Post NL bij je voordeur worden bezorgt.

De ruwe steen is over het algemeen niet erg mooi. Meestal grijsachtig. Ik bekijk een steen en zie het beeld er als het ware in zitten. Vervolgens gebruik ik diamant vijlen en raspen om de buitenkant van de steen weg te vijlen waardoor vanzelf het beeld over blijft.

Dan polijst ik de steen of een gedeelte van de steen. Polijsten is dat je met schuurpapier de steen, onder water, op schuurt. Het water dient voornamelijk om het vele stof op te vangen. Ook na het polijsten ziet de steen er nog steeds vrij lelijk uit.

De laatste stap is om de steen, of een gedeelte van de steen, in te vetten. Dat is het mooiste gedeelte van het proces. Door met een kwast vet op de steen te schilderen komen de kleuren van de steen te voorschijn.

De steen openbaart zich.

Voorkant

Leave a Reply

Your email address will not be published.