Web Analytics
Categories
Probeersel

Site verhuizing

Het statistieken programma voor deze website liet zien dat iemand gisteren mijn verhaal “mondharmonica 2” wilde lezen. Maar dat verhaal staat niet meer op deze website.

In principe zou je een website op je eigen computer kunnen zetten. Maar dat betekend dat je je computer 24 uur per dag aan moet laten staan. Bovendien betekend dat dat je met allerlei beveiligingsproblemen te maken krijgt, waar de gemiddelde leek geen verstand van heeft. Veel makkelijker is om een website bij een hosting provider onder te brengen.

Als ik het mij goed herinner heb ik mijn eerste website in 2003 gemaakt. Internet was vrij nieuw en de hele wereld was bezig websites te maken. Ik heb een beetje rond gezocht en de beste hosting provider van Nederland gevonden. Voor €5 per maand voor de hosting en een laag bedrag per jaar voor het domein, kon je een website maken.

Over de jaren heb ik vele websites gemaakt. Geen van allen waren ze erg succesvol. Ik geloof dat mijn beste website een paar honderd bezoekers per maand had. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Een jaar of twee geleden voerde de hosting provider een paar verandering in. Daarvoor was het zo dat als je een nieuw domein registreerde, dan moest je hem opdracht geven om WordPress te installeren. Maar sinds twee jaar mocht je het ineens zelf doen. Ik ben redelijk technisch dus dat was geen probleem.

Zes maanden geleden kondigden ze een prijs verhoging af. Per 1 januari gaan ze €7/maand/domein rekenen voor het gebruik van de DNS server. Inmiddels heb ik tien domeinen. Dus dat komt uit op een prijs verhoging van ruim 1000%. Daarnaast gaat er de laatste zes maanden ineens van alles en nog wat fout. Waarbij ze een nieuwe strategie hanteren. Alle fouten zijn per definitie de schuld van de klant en de klant moet ze zelf maar oplossen.

In eerste instantie was ik van plan om met websites te stoppen. Maar eigenlijk vind ik het nog steeds leuk. Dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe hosting provider. Mijn nieuwe hosting provider is weer de beste van Nederland. Hij is iets duurder dan de oude. Maar het scheelt maar een paar euro. Dus heb ik mijn websites verhuisd.

Helaas was een van de technische problemen bij de oude provider dat de database van deze website ineens niet meer bereikbaar was. Ik heb support nog om hulp gevraagd. Maar, zoals met elk probleem de laatste zes maanden, vertelden ze me dat het mijn eigen schuld was en dat ik het zelf maar moest oplossen. Wat betekend dat alle verhalen van voor 20 oktober 2021 verdwenen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.