Web Analytics
Categories
Probeersel

Gewonnen

Mijn onderbuurvrouw is psychisch gestoord.

Een week na de verhuizing viel mij op, dat er elke keer dat ik op de wc zat, op de wand van de badkamer werd geklopt. Ik stond er niet bij stil dat het wel raar was dat mijn onderburen wisten dat ik op de wc zat. Ik nam aan dat ze er last van hadden dat ik ‘s nachts de wc door trok en hield daar rekening mee.

Een week later werd er in twee achtereen volgende nachten op de wand van de slaapkamer gebonkt. Ik werd wakker, ging naar de wc en trok kwaad de wc door.

De week daarop kwam ik op twee achtereen volgende dagen een oudere vrouw in de lift tegen die zich voorstelde als mevr. Peer, mijn onderbuurvrouw. Ik was stom verbaasd. Dit was letterlijk de eerste keer van mijn leven dat ik mee maakte dat iemand zich in de lift voorstelde.

Vervolgens begon de grote verbouwing. Vier maanden lang hoorde ik allerlei rare tik en klop geluiden. Maar ik nam aan dat iemand zat te verbouwen en bestede er geen aandacht aan.

In februari tikte iemand op het raam kozijn. Tien minuten later weer. Tien minuten later weer. Enzovoort. Ik begreep niet waar dat goed voor was. Zette een muziekje aan en bestede er geen aandacht aan. Maar de rest van de maand ging dit door. Elke middag van een tot drie elke tien minuten; Tik.

Eind februari gingen ze het ook ‘s nachts doen en ik deed geen oog dicht. Het bleek dat mijn hersenen er aan gewend waren geraakt dat er nog een tik geluid zou komen. Ik kon met geen mogelijkheid in slaap komen. Dit ging de hele week door. Elke nacht tot vier uur.

Daarna begon het ‘s ochtend om vijf uur. Weer de hele week. Daarna op willekeurige tijdstippen in de nacht. Tegen die tijd sliep ik nauwelijks twee uur per nacht en begon me behoorlijk ziek te voelen.

Het duurde drie maanden voordat het tot me door drong dat iemand mij zat te mishandelen en ik in actie kwam.

In eerste instantie probeerde ik terug te tikken. Maar dat was niet erg succesvol. Want dat koste me nog meer slaap. Vervolgens schakelde ik de techniek in. Met mijn telefoon op de plint kon ik de tril functie gebruiken. Dat klonk blijkbaar voldoende door om mevr. Peer uit haar slaap te houden.

Volgens een boek dat ik hier jaren geleden over gelezen heb bestaan er twee soorten pestkoppen. De meesten hebben een spelletje en denken dat het slachtoffer het ook leuk vindt. Geef hen een koekje van eigen deeg en ze krijgen door dat het niet leuk is en stoppen. De psychisch gestoorden denken dat ze er recht op hebben om mensen te mishandelen. Wanneer slachtoffers terug pesten dan geven ze hen “straf” door hen extra te mishandelen.

Mevr. Peer gaf straf.

Het voordeel daarvan is dat ik het dus merk wanneer zij ergens last van heeft. Want dan houdt zij mij een week extra vaak uit mijn slaap. Door gebruik te maken van dat verschijnsel kon ik mijn telefoon programmeren om precies de geluiden te maken waar zij het meeste last van heeft.

Inmiddels slaap ik uitstekend. Zij waarschijnlijk niet. Maar dat is niet mijn probleem. Per slot van rekening kan ze stoppen mij te mishandelen, wanneer ze maar wil. Dan zet ik mijn geluiden ook uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.