Wandelen

Het zou goed voor mijn conditie zijn als ik regelmatig een minuutje of tien zou gaan wandelen.

Maar wanneer kom je daar nou ooit aan toe? Je weet net hoe het gaat. ‘s Middags om vier uur kom je thuis en zet je de tv of de computer aan en ineens is het twaalf uur ‘s avonds. Meestal ben ik al blij dat ik er aan gedacht heb om mijn avond maal te eten.

Vanochtend bedacht ik mij om een variatie op het idee achter deze blog toe te passen. Het makkelijkste moment om te gaan wandelen is wanneer je al buiten bent.

Dus toen ik daarstraks terug kwam van boodschappen doen, ben ik, vlak nadat ik mijn fiets had weg gezet maar vlak voordat ik naar binnen ging, even naar het eind van de straat en weer terug gewandeld.

Dat was natuurlijk maar een paar honderd meter. Maar het belang is dat je om te beginnen een gewoonte vormt. Wanneer je die gewoonte hebt, wordt het steeds makkelijker om te wandelen. Naarmate je meer wandelt, wordt je conditie steeds beter en wordt het steeds makkelijker om iets verder te wandelen.

Die wandeling van tien minuten zie ik er nog wel van komen.