Naakt lopen

Paul komt vanavond een glaasje wijn drinken. Paul is een verlegen vijftiger die ik al acht jaar ken. Maar waar ik nooit zoveel contact mee had, totdat ik er bijna twee jaar geleden op een merkwaardige manier achter kwam dat hij homo is.

Eens in de zes maanden zat Gerard in zijn hemd bij ons plaatselijke eetcafé en dan nodigde ik hem uit. Maar dan kwam hij in een dikke trui, met een erg lang, saai verhaal over een saaie hobby en elke keer had ik het gevoel dat hij iets van mij wilde.

Nadat dat vier keer gebeurd was, had ik er genoeg van en de volgende keer dat hij in zijn hemd zat, zei ik, “Nieuwe regel, als jij je kleren aan de kapstok op hangt ben je welkom”. Daarna heb ik hem drie jaar niet gezien.

Twee jaar geleden was hij er weer eens en zat weer in zijn hemd. Waarop ik de opmerking herhaald heb.

Een week later kwam Paul ineens beentje vrijen.

Maar ik weet nooit goed hoe je daar op moet reageren, dus heb ik de kat uit de boom gekeken. Het bleek dat Gerard en Paul erg veel contact met elkaar hadden. Het leek net alsof Gerard Paul zat te souffleren over hoe hij mij zou moeten versieren.

Ik kreeg het steeds sterkere gevoel dat Gerard dacht dat als hij Paul zover zou kunnen krijgen dat hij z’n kleren aan de kapstok zou ophangen. Dat Gerard dan eindelijk zou krijgen, wat hij van mij wil hebben. Wat dat ook moge zijn.

Dus ik heb net zo lang de kat uit de boom gekeken, totdat het voor beiden duidelijk was dat ik hen niet samen op bezoek wilde hebben. Gerard is na verloop van een paar maanden weer verdwenen en het laatste jaar heb ik regelmatig contact met Paul.

Vanavond komt hij dus wijn drinken. Wie weet, misschien hangen we onze kleren wel aan de kapstok.