Hoest gekomen

Veel te laat naar bed gegaan en wakker geworden met hoofd pijn.

Dit gebeurd me bijna nooit. Ik drink een fles port per dag, ga bij tijds naar bed en heb de volgende dag nergens last van. Alleen vraag ik mij het laatste half jaar regelmatig af waarom ik eigenlijk drink.

Ik vind port een lekker drankje. Gewoonte. Ik kom er langs wanneer ik boodschappen doe.

Wanneer neurotypicals drinken, dan is dat meestal omdat zij een of ander probleem hebben. Maar bij autisten is het vaak uit gewoonte. Althans dat heb ik mij door een psycholoog laten vertellen. Autisten kunnen wel problemen hebben, maar meestal is het gewoonte.

Ik drink sinds mijn 19e. Maar toen dronk ik in de soos. Ik ging naar de soos omdat ik het gevoel had dat het een soort regel was. Een homo moet naar een homosoos, zodat hij daar leuke mannen kan vinden en een relatie kan krijgen. Maar het was niet gezellig in de soos en dus zat ik de hele avond te drinken. Na een paar jaar kreeg ik door dat dit niets zou worden en ben ik gestopte met de soos en de drank

Met mijn 35ste ben ik begonnen flessen drank mee naar huis te nemen. Ik zat in een soort depressie en dronk jonge jenever. De AH verkocht dat natuurlijk niet, dus moest ik speciaal naar de andere kant van het winkel centrum om het te halen. Na drie jaar ging de depressie over en ben ik gestopt met drinken.

Rond mijn 40ste ben ik begonnen port te drinken. Maar weer had de AH mijn drankje niet en moest ik naar de andere kant van het winkel centrum. Een paar jaar later vond ik het welletjes en ben ik weer gestopt.

Een paar jaar lang dronk ik zo af en toe een glaasje port in een café. Niet drinken was heel makkelijk. Ik hoefde alleen maar niet naar het café te gaan.

Drie jaar geleden ben ik verhuisd en twee jaar geleden hebben ze en Jumbo en Lidl vlak bij mijn huis neer gezet. De Lidl bleek een hele lekkere port voor weinig geld te hebben. Sindsdien drink ik weer.

Het laatste half jaar ben ik een paar keer gestopt. Dat ging heel makkelijk. Maar elke keer vergeet ik een paar dagen later dat ik gestopt ben en dan zit ik ineens weer een glas port te drinken.

Dus een combinatie van gewoonte en het gemak waarmee ik het kan krijgen.

De laatste paar maanden heb ik herinneringen in mijn agenda staan. Die mij helpen om een aantal huishoudelijke taken te verrichten. Dat blijkt erg goed te werken. Dus ik moet dat ook maar eens gaan proberen voor “Stop met Port”.