Het eind

Een paar jaar geleden heb ik de oorzaak van een economisch probleem gevonden. Verliezen bij bedrijven ontstaan niet doordat bedrijven teveel geld hebben uit gegeven. Maar doordat er een fout in de boekhouding zit waardoor het niet mogelijk is om te boeken dat verwachte inkomsten niet ontvangen zijn.

Ik heb een paar bedrijven hier over geadviseerd. Ik heb politiek partijen geadviseerd. Ze vinden het allemaal heel belangrijk dat deze informatie wordt gebruikt om er voor te zorgen dat de regering en bedrijven stoppen met bezuinigen. Zo belangrijk dat zij vinden dat ik de informatie moet verspreiden.

Maar informatie verspreiden kost geld. Veel geld. Ze vinden dat ik daar maar voor moet betalen. Opdat zij er de vruchten van kunnen plukken.

Daar heb ik geen zin in.

Als de hoge heren vinden dat het belangrijk is dat Nederland stopt met bezuinigen, dan betalen zij daar zelf maar voor.

Als zij het niet belangrijk genoeg vinden om hier voor te betalen. Dan vind ik dat ook niet.

Dus Nederland gaat de komende jaren gewoon door met bezuinigen. Bedrijven blijven binnen een paar jaar failliet gaan. Salarissen stijgen nauwelijks.

Maar dat geeft niet, want het gaat goed met politici en CEO’s.