Douch

Een paar maanden geleden kregen wij een brief van de woningbouwvereniging over dat de waterleiding vervangen zou gaan worden omdat zij salmonella hadden aan getroffen. De verschillende maatregelen die zij hadden getroffen hadden niet gewerkt. De loodgieter zou een paar weken bezig zijn en een paar keer het water afsluiten. Met excuses voor het ongemak.

Het weekend daarna kwam ik een buurvrouw tegen met een boodschappen karretje met daarin acht twee liter flessen water. Ik vroeg haar waarom dat nodig was, gezien het feit dat wij uitstekend water hebben in de flat. Maar zij herinnerde mij aan de brief over salmonella en vertelde dat zij geen risico zou gaan lopen. Totdat deze crisis verholpen was zou zij flessen water gaan gebruiken.

Maar je kunt salmonella alleen maar onder de douch krijgen. Dus ik stel mij zo voor dat zij de komende maand elke ochtend een fles water boven haar hoofd gaat omkeren.

Dat wordt dan een erg korte koude douch.